Info

 

Nieuwe aanwinst voor Lekker Lommel - de Lommelse praline van het "Glazen Huis"

 

Nieuwe aanwinst voor Lekker Lommel - de Lommelse praline van het "Glazen Huis"

 

Ontwerp Koen Ulenaers

Lommel wordt vanaf vandaag nog lekkerder. Dat het Lommels zand tot schitterend glas wordt omgevormd, wisten we al. Het Lommels Glazen Huis staat daarvoor symbool. Dat het Lommels Glazen Huis nu ook nog een lekkernij wordt, is nieuw.

 

Op vrijdag 30 april stelt Chocolatier Koen Ulenaers met grote trots zijn allernieuwste praline voor. Naast Het Antwerps Handje, Het Leuvens Fonske, nu ook dé echte Lommelse stadspraline in de vorm van het Glazen Huis. "Het idee om iets te veranderen aan het Lommelse Chocoladeklimaat borrelt al lang", vertelt Chocolatier Koen Ulenaers. "Eindelijk hebben we ons idee kunnen verwezenlijken. De unieke praline van het Glazen Huis heeft een zeer spitse punt zoals het eigenlijke gebouw. Maar ook de mooie structuur van het raamwerk vind je op de praline terug. De praline vormt een uitdaging voor elke Chocolatier. "

 

De praline van het Glazen Huis wordt ambachtelijk vervaardigd in het atelier van Chocolatier Koen Ulenaers. "Ook over de verpakking zijn we niet over één nacht ijs gegaan. We wilden niet alleen de praline, maar ook de verpakking in de vorm van het Glazen Huis", legt Koen Ulenaers uit. Momenteel wordt de praline in drie smaken aangeboden, verkrijgbaar in melk-, wit- en pure chocolade en is ze enkel te verkrijgen bij Bakkerij Ulenaers in Lommel.

 

De stad Lommel verwelkomt op vrijdag 30 april om 10 uur de Lommelse stadspraline van het Glazen Huis in het Regionaal Toeristisch Bezoekerscentrum, Dorp 14 in 3920 Lommel.

Zondagnamiddag 2 mei as. kunnen bezoekers van de Lentefeesten gratis eens een exemplaartje van de Lommelse praline komen proeven in de presentatiestand voor het Regionaal Toeristisch Bezoekerscentrum / Infokantoor Toerisme Lommel.

 

 

 

 

 

 

Persvoorstelling

Dé Lommelse Praline

"Het Glazen Huis "

VRIJDAG 30/04/2010 10.00u

 

Het idee om iets te veranderen aan het Lommelse Chocoladeklimaat borrelt al lang ….Eindelijk hebben we ons idee kunnen verwezenlijken en zijn fier U onze allernieuwste praline te kunnen voorstellen.

Zoals Het Antwerps Handje of Het Leuvens Fonske Nu ook dé echte Lommelse Stadspraline in ’t model van ons Glazen Huis ,de topper in Lommel .

 

Het is een unieke praline met wel enkele zeer bijzondere kenmerken en met een al even bijzondere naam "Het Glazen Huis "

Uiteraard heeft deze praline een zeer spitse punt zoals het eigenlijke Glazen Huis. De mooie structuur van het raamwerk vind je ook terug op de praline.

De spitse punt is een uitdaging voor elke chocolatier vermits deze niet altijd gemakkelijk te vullen is met chocolade en dat hij mogelijk snel kan breken bij het ontvormen of ’t inpakken ervan .

 

Ja U hoort ’t goed ,deze praline wordt ambachtelijk in ons atelier vervaardigd .

Zoals U ziet (zal zien) zijn we ook voor de verpakking niet over één nacht ijs gegaan, het moest een unieke verpakking worden voor een unieke praline.

We hebben deze dan ook gevonden in Dubai.Dit is een chocoladegeschenk die elke Lommelaar wil schenken of ontvangen.

Deze heldere piramidevormige box zorgt niet alleen voor de schoonheid maar beschermt ook de kwaliteit van dit product. Ze blijven lekker vers en de smaak van de chocolade blijft intens.

Voor de toerist of de trotse Lommelaar is dit samen met andere Lommelse specialiteiten een voor de hand liggende lekkernij.

Uiteraard werken wij alleen maar met de betere chocoladeproducten met name CALLEBAUT chocolade.

 

Op dit ogenblik worden 2 smaken aangeboden, verkrijgbaar in melk-, wit- en pure chocolade.

Ook hier hebben we research gedaan en hebben we meerdere proefpersonen hun mening laten geven i.v.m. met de smaakcombinaties.

Zij hebben terecht gekozen voor een heerlijk smeuïge boterkaramel en voor een zachte hazelnootpralinevulling.

 

In de toekomst zullen andere variaties aan bod komen alsook eventueel een feesteditie met de feestdagen.

 

Andere variaties i.v.m. smaken kunnen steeds aangevraagd worden .

Masters Chocolates Lommel is het bijbedrijf van Bakkerij Ulenaers Koen te Lommel Heide-Heuvel en wil meer zijn dan alleen maar chocolaterie. Naast ons groot assortiment chocoladeproducten bieden wij ook workshops chocolade voor volwassen en kinderparties met chocolade aan.

 

Voorlopig is Dé Stadspraline Het Glazen Huis enkel verkrijgbaar bij Bakkerij Ulenaers Koen te Lommel Heuvel. De bedoeling is om enkele partners, de betere bakker, detailhandel of gespecialiseerde winkels te vinden om deze praline aan te bieden.

Voor de horeca in Lommel kunnen wij ook bevoorraden in vrachten per 100 stuks verpakt. Ze kunnen bij de koffie geserveerd worden. Een ideaal toetje bij de Lommelse koffie.

 

Bedankt voor Uw aandacht

 

Koen Ulenaers

Masters Chocolates Lommel

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - Koen Ulenaers - Masters Chocolates Lommel