Actueel

Chocolatier Koen Ulenaers:

Mijn creativiteit heeft me al tot tal van ideeën en realisaties geleid. Deze mijlpalen deel ik graag met jullie, werp hier een glimp in mijn archief.

Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van alle acties, promoties en nieuwigheden!

 

Lommelse chocolatier Koen Ulenaers viert 10 jaar Bosland met exclusieve praline!

De allernieuwste telg in het Bosland streekproductenarrangement is een overheerlijke praline. De Lommelse chocolatier Koen Ulenaers – eveneens de bedenker van de Lommelpraline, geïnspireerd door het GlazenHuis – werkte maandenlang om het recept en de smaak helemaal op punt te krijgen.

Het resultaat mag er zijn. Een uitgekiende combinatie van hazelnoot, boskruiden en

bosvruchten maken van deze praline een lekkernij, exclusief voor Bosland.

 

Qua uitzicht sluit de praline helemaal aan op Bosland. De praline is een halfgroen bolletje met witte stippen. Het geheel doet denken aan het Boslandlogo, maar evenzeer aan een blad met dauwdruppels. De chocolade is van Callebaut.

 

“De nieuwe Boslandpraline wordt gepresenteerd in een mooie geschenkverpakking, uiteraard in Bosland huisstijl. Het ideale geschenk voor de eindejaarsperiode dus,” zegt een fiere Koen Ulenaers. De doosjes worden te koop aangeboden bij lokale handelaren en toerismekantoren in Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel.

 

De nieuwe praline vult het bestaande streekproductenpakket goed aan. “We merken in de shop van Toerisme Lommel dat streekproducten echt boomen,” zegt schepen van toerisme Veronique Caerts. “Net voor de zomer werden de boslandkoekjes gelanceerd. En ook de Denneknopje jenever blijft een topper. Jenever gemaakt van dennenappels afkomstig uit de bossen van Bosland.”

 

In volle ontwikkeling is de nieuwe Boslandgin.

 

Voor vragen of informatie rond de Bosland praline, contacteer onze chocolatier Koen Ulenaers of bezoek de website!

 

 

Creme de la Creme Chocolates

 

Chocolatier Koen Ulenaers pakt uit met chocolade en pralines in de vorm van een hoorntje met bolletjes ijs. De Lommelaar liet zich duidelijk inspireren door de VTM-reeks Crème de la Crème.

De VTM-reeks Crème de la Crème was voor de stad Lommel een perfect verhaal om toeristisch mee uit te pakken. De reeks, waarin vier jeugdvriendinnen een ijssalon openen, werd in Lommel gefilmd. Een tijdje geleden pakte Lommel al uit met de coupe Romi, een ijscoupe die in de Lommelse ijssalons en horecazaken geproefd kan worden, en fiets- en wandelroutes langs plaatsen waar gefilmd werd.

Bekijk zeker deze video!

 

Ook chocolatier Koen Ulenaers springt nu mee op de kar. ‘In de serie komt het ondernemerschap aan bod, en laat dat nu net de inspiratie zijn voor mij om aan de slag te gaan met een chocoladeproduct dat verwijst naar de reeks’, zegt Koen. ‘Crème de la Crème was een ‘feel good’- reeks, en daarbij denk ik meteen aan chocolade. Wie een minder dagje heeft, kan met chocolade opgebeurd worden.’

 

De chocolatier maakte een collectie met vier ijsjes uit chocolade en pralines, zoals een hoorntje met bolletjes pralines in verschillende kleuren, twee grote galetten, een ijsbakje en een kinderijsje. ‘Ik ben blij dat Crème de la Crème Lommel op de kaart zette, maar ook dat Koen, een creatief ondernemer, ook de stad Lommel promoot als een echt ambassadeur’, zegt schepen van Toerisme Veronique Caerts (Open VLD).

 

Uitvinder Lommelse Stadspraline gaat volop voor uitbouw van zijn zaak Masters Chocolates

 

Koen Ulenaers is een chocolatier in hart en nieren en de trotse eigenaar van de enige echte ambachtelijke chocolaterie in Lommel. Hij raakte vooral bekend als uitvinder en maker van de Lommelse stadspraline. Daarnaast organiseert Koen tal van opleidingen en workshops voor groot en klein en is hij steeds op zoek naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Reden genoeg dus om bij hem langs te gaan voor een gezellige babbel en een kijkje in zijn bakkerij en chocolaterie! (zaterdag 20 november 2011)

De "Pluim" van Lommel is deze maand voor chocolatier Koen Ulenaers (foto). Ze werd vanavond uitgereikt. Koen werd gehuldigd voor zijn prachtig initiatief om een praline op de markt te brengen in de vorm van het bekende “Glazen huis”. We wensen hem nog veel succes! Foto Jacky Geboers)

 

Bekijk zeker deze video!

 

 

En de pluim is voor... Koen!

 

 

Grabbelpassers op bezoek bij Koen Ulenaers

 

LOMMEL - Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden dat de Stedelijke Jeugddienst van Lommel een heus chocolade feest organiseert voor de grabbelpassers bij chocolatier Koen Ulenaers.Een 60 tal grabbelpassers mochten voor één dag wegdromen in de wondere wereld van chocolade.

Bekijk deze video voor leuke sfeerbeelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat Koen de kinderen had verteld over chocolade kon het feestje losbarsten.Na een korte pauze gingen de kinderen weer aan de slag en na een laatste afscheidsdansje met Koen op kop deden de kinderen alles in een doosje en kon het verhaal thuis verdergaan. De jonge gasten zijn laaiend tevreden, lachende gezichtjes en ze komen de volgende keer zeker weer terug, als ik hen vraag wat ze later willen worden antwoorden ze in koor "CHOCOLATIER" :) Moe maar voldaan zullen ze deze dag niet snel vergeten en kunnen ze nog even nagenieten van de lekkernijen!

Interesse? Bezoek snel ons aanbod aan kinderfeestjes en workshops!

 

Chocolatier maakt borstenpralines

 

LOMMEL - In het diagnosecentrum van Lommel vindt momenteel een tentoonstelling rond borstkanker plaats. Tijdens een van de workshops werd chocolatier Koen Ulenaers uitgenodigd. Samen met de vrouwen zette hij alle schaamte opzij en maakte pralines in de vorm van borsten. Ook werd meer verteld over de effecten van chocolade op de mens.

Copyright © 2014 - Koen Ulenaers - Masters Chocolates Lommel